Wat is dit nou??

MamoticaGevonden in de supermarkt, in de koeling op de grens van groenten en fruit, ter hoogte van de komkommers, naast grote portabello’s. Ik weet dus niet eens of het een groente of fruit is, laat staan hoe we dit ding moeten eten. De producten zijn ongeveer 20 cm. lang. De lokale benaming is ‘Mamotica’, maar een zoektocht op Google leverde niets op.

Wie weet wat dit is? Wat is de meer algemene naam? Is het groente of fruit? Hoe maken we het klaar? Hoe smaakt het? Waar serveer je het bij? Vragen, vragen, vragen. Wie kan ons meer info geven??

5 Comments

  1. Annegien says:

    Ik denk dat het een echte Snorskommer is, en dat de Grote Vriendelijke Reus die heel graag eet. Anders zou ik het ook niet weten.

    Misschien zou je zelf al kunnen proeven, en aangezien je er twee hebt kun je ook alvast een paar bereidingsmethoden uitproberen.

  2. Annegien says:

    Of we gooien ze over anderhalve week op de BBQ :D. Gepofte snorskommer…

  3. Bibi says:

    Augurken! in een potje doen met zoet zuur, twee jaar laten staan, door midden snijden en bij je hamburger serveren. Verder nergens goed voor.

    Groeten en tot snel,
    Bibi.

  4. Mimi says:

    Als je op plaatjes zoekt krijg je wel een goedgelijkende heeeel fris uitziende soortement van zeeslak??

  5. oma Lisette says:

    Ik heb voor jou geinformeerd bij mijn Curaçaose schoonzus. Mamotica lijkt het meest op courgette; het is vrij bitter.
    Je kunt het gestoofd eten.
    Ikzelf dacht aan roerbakken met een uitje.
    Succes!

Leave a Reply